Tulevia elokuvia - Finnkino

Finnkino B2B tulevaa ohjelmistoa

Järjestä elokuvalista
Draama |

Ohjaaja Chloé Zhao
Pääosissa Frances McDormand, David Strathairn, Linda May
Ensi-ilta 26.03.2021
Kesto 108
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Oscar-voittaja: paras elokuva, paras naispääosa, paras ohjaus

Työnsä menettänyt Fern (Frances McDormand) pakkaa omaisuutensa pakettiautoon ja lähtee tien päälle elämään perinteisen yhteiskunnan ulkopuolella, nykypäivän nomadina. Chloé Zhaon kolmannessa ohjaustyössä esiintyvät myös oikeat nomadit Linda May, Swankie ja Bob Wells, jotka toimivat Fernin mentoreina ja kumppaneina tämän matkatessa läpi lännen loppumattoman avarien maisemien.

Draama | Minari

Minari

Ohjaaja Lee Isaac Chung
Pääosissa Steven Yeun, Yeri Han, Yuh-Jung Youn, Alan Kim
Ensi-ilta 07.05.2021
Kesto 115
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Oscar-voittaja!

Minari on herkkä kuvaus juurtumisesta. Elokuva kertoo korealaissyntyisestä perheestä, joka muuttaa Arkansasin maaseudulle etsimään omaa amerikkalaista unelmaansa. Perheen elämä mullistuu, kun ovela, pahasuinen mutta rakastava isoäiti saapuu entisestä kotimaasta asumaan heidän luokseen. Uusi elämä karulla seudulla on täynnä vastoinkäymisiä, mutta Minari näyttää, millaista voimaa ja sikeyttä perheessä voi olla, sekä sen, mitä koti todella tarkoittaa.

Draama, Jännitys | Lupaava nuori nainen

Lupaava nuori nainen

Ohjaaja Emerald Fennell
Pääosissa Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie, Clancy Brown, Jennifer Coolidge, Laverne Cox, Connie Britton
Ensi-ilta 07.05.2021
Kesto 114
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Oscar-voittaja!

Kaikkien mielestä Cassie (Carey Mulligan) oli erittäin lupaava nuori nainen, kunnes tapahtui jotain, mikä romutti hänen tulevaisuutensa. Mikään Cassien elämässä ei ole sitä miltä näyttää. Hän on huippuälykäs, taiturimaisen ovela ja viettää öisin salaista kaksoiselämää. Eräs yllättävä kohtaaminen tarjoaa Cassielle mahdollisuuden oikaista menneisyyden vääryydet.

Kutkuttava trilleri Lupaava nuori nainen on herkullinen ja tuore kuvaus kostosta. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa huikean lahjakas Emerald Fennell, joka on toiminut mm. Killing Eve -sarjan showrunnerina ja näytellyt The Crown ja Hakekaa kätilö! -sarjoissa. Lupaava nuori nainen on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa.

Kotimainen | Karalahti

Karalahti

Ohjaaja Juuso Syrjä
Pääosissa
Ensi-ilta 14.05.2021
Kesto 117
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Karalahti-dokumentti on rehellinen kertomus kovapäisestä suomalaisesta selviytyjästä ja kiekkoilijasta, Jere Karalahdesta.

Fantasia, Seikkailu | Godzilla vs. Kong

Godzilla vs. Kong

Ohjaaja Adam Wingard
Pääosissa Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall
Ensi-ilta 14.05.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Seuraava, eeppinen luku Hirviöverseä saapuu valkokankaalle, kun kaksi ikonia kohtaavat toisensa taistelukentällä - pelkoa kylvävä Godzilla ja mahtava Kong. Ihmiskunta voi vain katsoa vierestä.

Kotimainen |

Ohjaaja Joonas Berghäll
Pääosissa
Ensi-ilta 14.05.2021
Kesto 98
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Jussi-voittaja dokumentin Miesten vuoro ja Miehiä ja poikia -elokuvan tuottanut Oktober Oy tuo valkokankaille Joonas Berghällin ohjaaman vaikuttavan ja koskettavan elokuvan Punkkisota, joka kertoo globaalista punkkitautiepidemiasta. Dokumenttielokuvassa ohjaaja Berghäll etsii vastausta siihen, miksi globaalia punkkitautiepidemiaa ei pysäytetä ja miksi maailma kieltää epidemian todellisen vakavuuden. Henkilökohtaiseksi tarinan tekee se, että Joonas sairastaa itse vakavaa kroonista borrelioosia.

Draama | Falling

Falling

Ohjaaja Viggo Mortensen
Pääosissa Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Gabby Velis, Terry Chen, Sverrir Gudnason, Laura Linney
Ensi-ilta 14.05.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät

John (Viggo Mortensen) elää elämänkumppaninsa Ericin (Terry Chen) ja heidän tyttärensä Monican (Gabby Velis) kanssa Kaliforniassa, kaukana nuoruuden ja lapsuuden karusta maalaiselämästä. John majoittaa alkavan muistisairauden heikentämän isänsä Willisin (Lance Henriksen) luokseen. John toivoo siskonsa Sarahin (Laura Linney) kanssa, että erakoitunut ja itsepäinen isä luopuisi viimein tilanhoidosta ja muuttaisi lähemmäksi aikuisia lapsiaan. Valitettavasti Willisin lasten hyvää tarkoittavat aikeet valuvat hukkaan, isän kieltäytyessä ymmärtämästä tilannettaan. Isän vierailu nostaa pintaan kipeitä menneisyyden tapahtumia, jotka kiristävät koko perheen välejä. Pala palalta John yrittää rakentaa muistisairaan isänsä kanssa eroavaisista muistoista ehyempää tarinaa. Kilpajuoksussa muistisairauden kanssa, isän ja pojan on myös löydettävä keino nähdä toisensa uudessa armollisemmassa valossa.

Draama | Yhdet vielä

Yhdet vielä

Ohjaaja Thomas Vinterberg
Pääosissa Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie
Ensi-ilta 21.05.2021
Kesto 117
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Oscar-voittaja!

Mestarillisen tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva Yhdet vielä on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä.

Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä. Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen jähmeän olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusiin sfääreihin, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa.

Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen, joka palaa tämän elokuvan myötä takaisin Vinterbergin ohjaukseen ensimmäistä kertaa sitten Jahti-elokuvan.

Jännitys, Toiminta |

Ohjaaja Guy Ritchie
Pääosissa Jason Statham, Josh Hartnett, Holt McCallany, Jeffrey Donovan, Scott Eastwood, Niamh Algar, Eddie Marsan
Ensi-ilta 21.05.2021
Kesto 120
Ikäraja ja sisältömerkinnät

WRATH OF MAN on kostonjanoinen toimintatrilleri, jonka takana on palkittu, innovatiivinen ohjaaja Guy Ritchie (Aladdin, Sherlock Holmes, Snatch - hävyttömät).

Valpas mutta arvoituksellinen uusi arvokuljetusauton vartija (Jason Statham) yllättää työtoverinsa tekemällä ryöstöyrityksen tyhjäksi kylmäverisillä otteillaan. Kuka hän oikein on ja mistä hän on tullut? Tappajan vaistot omaavan turvamiehen perimmäinen motivaatio paljastuu pian, kun hän ryhtyy tasaamaan tilejä määrätietoisin ja peruuttamattomin askelin.

Kotimainen |

Ohjaaja Anna Antsalo
Pääosissa Rob Arnold, Jolanda Bos, Lonneke Beukenholdt, Shigeo Hayashi
Ensi-ilta 21.05.2021
Kesto 57
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Rantojen haravoijat, ”beachcombers”, ovat ihmisiä, jotka kulkevat rantaviivoja etsien aarteita. Merivirtaukset kuljettavat rannoille tavaraa. Jotkut rannat ovat täynnä hehkulamppuja, toiset valtaavat Lego-palikat tai muinaiset luut.

Elokuva seuraa kolmea rantojen aarteiden etsijää. Cornwallissa asuva Rob ei voi jättää roskia rannalle, jos hän on koskettanut niitä. Rantojen siivoamisesta on tullut hänelle intohimo. Rob näkee itsensä kansalaistieteilijänä ja hän kerää esineitä merikonttiin, joka on täynnä löytöjä rannoilta. Jolanda on hollantilainen arkeologi, joka tutkii esineiden eroosiota ymmärtääkseen ajan vaikutuksen niihin. Tavaratäyteinen elämämme muodostaa näkyvän arkeologisen kerroksen planeetallemme. Shige, japanilainen taideopettaja, pelkää merta. Hän uskoo, että rantaviiva on elämän ja kuoleman raja.

Animaatio, Komedia, Seikkailu |

Ohjaaja Alexs Stadermann
Pääosissa
Ensi-ilta 21.05.2021
Kesto 96
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Kuka pelkää puudelia on Jayne Lyonsin samannimiseen romaaniin perustuva australialainen animaatioelokuva nuoresta Freddy Lupinista, pystytukkaisesta teinipojasta ja korkea-arvoiseen ihmissusien sukuun kuuluvasta perijästä. Menetettyään isänsä Freddy päättää, että hänestä tulee susimaisin ihmissusi ja kaupunkinsa katuja partioiva ja ihmisiä pelastava yön kuningas, kuten isästään. Suuret suunnitelmat menevät kuitenkin mönkään ja Freddy huomaa olevansa pelottava... puudeli.

Nyt hänellä on aikaa seuraavaan kuun nousuun todistaa, että puudelinpehmeän ulkokuoren alla sykkii suden sydän. Ajan lisäksi on taisteltava vallanhimoisia sukulaisia vastaan, väisteltävä rankkureita ja löydettävä taianomainen kuukivi. Taisteluparina on onneksi Batty, neuvokas tyttökoira ja katujen kasvatti.

Animaatio, Perhe-elokuvat | Tom & Jerry

Tom & Jerry

Ohjaaja Tim Story
Pääosissa
Ensi-ilta 28.05.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Yksi rakastetuimmista viholliskaksikoista tekee paluun valkokankaille Tim Storyn elokuvassa TOM & JERRY. Tom & Jerry on sekoitus tuttua animaatiota ja näyteltyä elokuvaa. Paluu valkokankaille pakottaa ikoniset hahmot tekemään jotain täysin käsittämätöntä: yhdistämään voimansa pelastaakseen kaiken.

Jännitys, Komedia | Cruella

Cruella

Ohjaaja Craig Gillespie
Pääosissa Emma Thompson, Emma Stone, Mark Strong
Ensi-ilta 28.05.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

La la land- ja The Favourite -elokuvissakin näytellyt Emma Stone, 30, nähdään pian Cruella de Vilin roolissa. Disneyn live action -elokuva Cruella kertoo dalmatialaisten pääpahiksen tarinan.

Draama, Jännitys, Toiminta |

Ohjaaja Taylor Sheridan
Pääosissa Angelina Jolie, Nicholas Hoult, Finn Little, Aidan Gillen, Medina Senghore, Tyler Perry, Jake Weber, John Bernthal
Ensi-ilta 28.05.2021
Kesto 100
Ikäraja ja sisältömerkinnät

New Line Cineman trilleriä “Those Who Wish Me Dead” tähdittää Angelina Jolie, ja sen on ohjannut Taylor Sheridan.

Oscar-palkittu Jolie (Vuosi nuoruudestani, Maleficent – Pahatar) esittää Hannahia; savuhyppääjää, joka edelleen murehtii tulipaloa, jossa hän epäonnistui kolmen ihmishengen pelastuksessa. Hannah törmää sattumalta 12-vuotiaaseen traumatisoituneeseen poikaan, jolla ei ole ketään muuta kenen puoleen kääntyä.

Animaatio, Perhe-elokuvat, Seikkailu |

Ohjaaja David Silverman, Raymond S. Persi
Pääosissa
Ensi-ilta 28.05.2021
Kesto 85
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Kieri seikkailuun flummeleiden matkassa! Op ja Ed ovat flummeleita, ammoisilta ajoilta kotoisin olevia eläimiä, jotka kuuluvat luontoäidin kummallisimpiin päähänpistoihin: ulkonäöltään ne muistuttavat karvapeitteisiä donitseja. Sattuman saattelemana villikko Op ja epäluuluinen Ed lähtevät aikamatkalle kotoaan, vuoden 1835 Galápagossaarilta nykypäivän suurkaupunkiin, Shanghaihin.

Betoniviidakon vilinässä he kuulevat kauhistuttavan uutisen: pian heidän lähtönsä jälkeen flummelit ovat hävinneet maan päältä ja koko laji kuollut sukupuuttoon! Op ja Ed ovat nyt rotunsa viimeiset, ja heidän on keksittävä keino flummeleiden pelastamiseksi varmalta tuholta. Uusi tuttavuus, etevä pieni koira Clarence tarjoutuu auttamaan heitä.

Draama | Sound of Metal

Sound of Metal

Ohjaaja Darius Marder
Pääosissa Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci
Ensi-ilta 01.06.2021
Kesto 121
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Oscar-voittaja!

Ruben ja Lou matkustavat ympäri Amerikkaa keikkaillen loputtomalla kiertueellaan. Heidän musiikkinsa on kovaäänistä, vimmaista ja intohimoista. Yhden keikan jälkeen Rubenin korvissa vinkuu ja hänen kuulonsa huononee nopeasti. Uusi, järkyttävä tilanne saa Rubenin ahdistuksen partaalle ja menneisyyden vanhat paheet alkavat jälleen houkuttaa. Lou löytää hänelle eristyksissä olevan hoitokodin, jota johtaa omalaatuinen veteraani Joe. Joen ankaran kurin alla alkaa Rubenin hiljainen tutkimusmatka omaan sisimpään. Silti rakkaus musiikkiin ja kaipuu aikaisempaan elämään pysyy vahvana Rubenin mielessä…

SOUND OF METAL on Riz Ahmedin ja Olivia Cooken tähdittämä vahva draama The Rider –elokuvan tuottajilta. Ohjaaja Darius Marder tunnetaan The Place Beyond the Pines –elokuvan käsikirjoittajana.

Kauhu | The Conjuring: The Devil Made Me Do It

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Ohjaaja Michael Chaves
Pääosissa Vera Farmiga, Patrick Wilson, Julian Hilliard
Ensi-ilta 04.06.2021
Kesto 112
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Kirottu 3: Paholaisen vallassa kertoo hyytävän tarinan kauhusta, murhasta ja tuntemattomasta pahasta, joka kauhistutti jopa kokeneet paranormaalien ilmiöiden tutkijat Ed ja Lorraine Warrenin. Yksi heidän kuuluisimmista tapauksistaan alkaa taistelulla nuoren pojan sielusta. Matka vie heidät syvemmälle tapaukseen kuin koskaan ennen, kun ensimmäisen kerran USA:n historiassa murhasta epäilty henkilö väittää oikeudessa olleensa demonin riivaama.

Perhe-elokuvat, Seikkailu |

Ohjaaja Will Gluck
Pääosissa Rose Byrne, Domhnall Gleeson, David Oyelowo
Ensi-ilta 04.06.2021
Kesto 94
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Petteri Kaniini, kujeileva ja seikkailuja rakastava sankari palaa uudessa elokuvassa Petteri Kaniini: Kani karkuteillä. Bea, Thomas ja kanit muodostavat ihanan eriskummallisen perheen, jossa Petteri yrityksestään huolimatta ei pääse vekkulimaisesta maineestaan eroon. Päätyessään seikkailuillaan puutarhan ulkopuolelle Petteri löytää itsensä maailmasta, jossa kujeilua arvostetaan. Kuitenkin hänen perheensä joutuessa vaaraan etsiessään häntä Petterin on päätettävä, millainen kani hän haluaa olla.

Draama |

Ohjaaja Francis Lee
Pääosissa Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones
Ensi-ilta 04.06.2021
Kesto 117
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Mary Anning (Kate Winslet) on ansioitunut, mutta vaille arvostusta jäänyt fossiilien keräilijä 1800-luvun Englannin etelärannikolla. Hän on jo tehnyt uransa suurimmat löydöt ja keskittyy keräilemään turisteille elättääkseen itsensä ja sairaan äitinsä. Kun varakas vierailija haluaa vaimonsa Charlotte Murchisonin (Saoirse Ronan) Maryn oppiin, ei hänellä ole varaa kieltäytyä. Ylpeä ja työnsä vakavasti ottava Mary ottaa aluksi yhteen uuden oppilaansa kanssa, mutta täysin erilaisista lähtökohdista olevien naisten välille syntyy ennen pitkää vahva side.

Animaatio, Perhe-elokuvat, Seikkailu | Maija Mehiläinen ja kultainen aarre

Maija Mehiläinen ja kultainen aarre

Ohjaaja Noel Cleary
Pääosissa
Ensi-ilta 11.06.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Maailman ihanin mehiläinen palaa valkokankaalle!

Kun suurisydäminen pieni mehiläinen Maija ja hänen paras ystävänsä Ville pelastavat muurahaisprinsessan, he löytävät itsensä keskeltä eeppistä ötökkätaistelua, joka vie heidät uusiin outoihin maailmoihin – ja elämänsä ihmeellisimpään seikkailuun.

Draama | In The Heights

In The Heights

Ohjaaja Jon M. Chu
Pääosissa Lin-Manuel Miranda, Stephanie Beatriz, Jimmy Smits
Ensi-ilta 11.06.2021
Kesto 143
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Hamilton-musikaalin luoja ja Crazy Rich Asians -elokuvan ohjaaja tarjoavat kesän elokuvaelämyksen “In the Heights”, missä kadut on tehty musiikista ja pienistä unelmista tulee suuria…

Valot Washington Heightsin yllä… Kahvin tuoksu leijailee ilmassa 181st Streetin metroaseman luona, missä erilaiset unelmat luovat tämän elämää sykkivän tiiviin yhteisön. Kaiken keskiössä on sympaattinen ja vetovoimainen lähikaupan pitäjä Usnavi, joka säästää jokaisen ylijäävän pennin toivoessaan, kuvitellessaan ja laulaessaan paremmasta elämästä.

Jännitys, Kauhu | Hiljainen paikka osa 2

Hiljainen paikka osa 2

Ohjaaja John Krasinski
Pääosissa Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe
Ensi-ilta 11.06.2021
Kesto 97
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Vuonna 2018 ensi-iltansa saaneen menestyksekkään kauhuelokuvan jatko-osa. Oman turvapaikkansa tuhouduttua Abbottin perheen (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) on kohdattava ulkomaailman vaarat ja jatkettava selviytymistaisteluaan täydellisessä hiljaisuudessa.

Kauhu |

Ohjaaja Darren Lynn Bousman
Pääosissa Chris Rock, Max Minghella, Marisol Nichols, Samuel L. Jackson
Ensi-ilta 18.06.2021
Kesto 93
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Uusi luku Saw-elokuvasarjassa saa karmivan lähtölaukauksen, kun sadistinen sarjamurhaaja alkaa jakaa tuomioitaan sekä toteuttaa kieroutunutta näkemystään oikeudesta. Arvostettu veteraanipoliisi (Samuel L. Jackson), ylimielinen Ezekiel “Zeke” Banks (Chris Rock) sekä hänen kokematon etsiväparinsa (Max Minghella) johtavat murhatutkimuksia, jotka pelottavasti muistuttavat heitä kaupungin synkästä menneisyydestä. Tutkimusten edetessä Zeke huomaa ajautuneensa itse keskelle sarjamurhaajan sairaalloista peliä.

Jännitys, Seikkailu, Toiminta | Fast & Furious 9

Fast & Furious 9

Ohjaaja Justin Lin
Pääosissa Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Charlize Theron, Helen Mirren, Tyrese Gibson
Ensi-ilta 30.06.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Voit ajaa kuinka kovaa tahansa, mutta kukaan ei voi paeta menneisyyttään.

Dom Toretto (Vin Diesel) on vetäytynyt viettämään rauhallista kotielämää Lettyn ja poikansa Brianin kanssa. He kuitenkin tietävät, että vaikka taivaanranta näyttää seesteiseltä, sen takana heitä uhkaa aina vaara. Tällä kertaa Domin on kohdattava omat menneisyyden syntinsä pelastaakseen rakkaimpansa. Tuttu jengi palaa jälleen yhteen pysäyttääkseen koko maailma kohtaloa uhkaavan juonen, jonka takana on nerokkain salamurhaaja ja taitavin kuski, jonka he ovat koskaan kohdanneet - mies, joka sattuu olemaan myös Domin hylkiö-veli Jakob (John Cena).

Animaatio, Perhe-elokuvat | Croodit: Uusi aika

Croodit: Uusi aika

Ohjaaja Joel Crawford
Pääosissa
Ensi-ilta 02.07.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Croodit palaavat valkokankaalle uudessa seikkailussa. Nyt he kohtaavat jotain, mikä mullistaa lauman elämän: toisen perheen.

Draama | The United States vs. Billie Holiday

The United States vs. Billie Holiday

Ohjaaja Lee Daniels
Pääosissa Andra Day, Trevante Rhodes, Garrett Hedlund, Natasha Lyonne, Tyler Williams
Ensi-ilta 02.07.2021
Kesto 130
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Legendaarinen Billie Holiday (Golden Globen roolistaan voittanut laulaja Andra Day) on yksi kaikkien aikojen suurimmista jazz-muusikoista, jota fanit ympäri maailmaa rakastavat. Kansalaisoikeustaistelun repiessä yhteiskuntaa syrjintään ja viharikoksiin pelottomasti kantaa ottava Holiday halutaan hiljentää hinnalla millä hyvänsä. Keinot löytyvät hänen pahimmasta heikkoudestaan.

Jännitys, Toiminta | Black Widow

Black Widow

Ensi-ilta 09.07.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Scarlett Johansson palaa odotettuun rooliinsa Natasha Romanoffina, kavereiden kesken Black Widowna. Kaikille Marvelin Cinematic Universea viimeisten vuosien aikana seuranneille tämä leffa lienee loppuvuoden tärkein ilmiö.

Kotimainen, Perhe-elokuvat, Seikkailu | Pertsa ja Kilu

Pertsa ja Kilu

Ohjaaja Taavi Vartia
Pääosissa Olavi Kiiski, Oskari Mustikkaniemi, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Hannes Suominen, Veeti Kallio
Ensi-ilta 14.07.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Kotkan pankki ryöstetään ja samoihin aikoihin katoaa arvokas huvijahti. Kun ryöstäjä yrittää päästä Tukholmaan tyttöystävänsä kanssa, joutuu hänen ohjastamansa huvijahti myrskyyn ja ajautuu karille. Ryöstösaalis painuu pohjaan jahdin mukana.

Paikalle osuu kaksi poikaa, Pertsa ja Kilu, jotka pelastavat pariskunnan merestä. Totuus alkaa valjeta pojille vasta heidän kuullessaan ryöstöuutisesta. He ovat tietämättään pelastaneet pankkirosvon. Alkaa vauhdikas ja jännittävä kilpajuoksu, kun Pertsa ja Kilu yrittävät etsiä uponneen huvijahdin, ja samaan aikaan pankkirosvo yrittää päästä nostamaan saaliin meren pohjasta. Myös poliisi jäljittää roistoa ja huvijahtia, joten kamppailu aikaa vastaan on käsin kosketeltava. Varsinkin Pertsalle jahdin löytämisestä tulee elämäntehtävä – perhe on taloudellisesti ahtailla ja muutto Imatralle edessä, mutta pankkiryöstöön liittyvistä vihjeistä ja huvijahdista luvattu palkkio voisivat olla ratkaisu kaikkeen.

Komedia | Space Jam: Uusi legenda

Space Jam: Uusi legenda

Ohjaaja Malcolm D. Lee
Pääosissa LeBron James, Sonequa Martin-Green, Don Cheadle, Martin Klebba
Ensi-ilta 16.07.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

NBA tähti LeBron James yhdistää voimansa Väiski Vemmelsäären ja muiden Looney Tunes jengiläisten kanssa tässä pitkään odotetussa jatko-osassa.

Draama, Fantasia | Chaos Walking

Chaos Walking

Ohjaaja Doug Liman
Pääosissa Tom Holland, Daisy Ridley sekä Mads Mikkelsen
Ensi-ilta 16.07.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Menestyksekkääseen kirjasarjaan perustuva Chaos Walking on dystopiaelokuva, jonka pääosissa nähdään Tom Holland, Daisy Ridley sekä Mads Mikkelsen.

Draama | Supernova

Supernova

Ohjaaja Harry Macqueen
Pääosissa Colin Firth, Stanley Tucci, Sarah Woodward, John Roberts
Ensi-ilta 16.07.2021
Kesto 94
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Colin Firth ja Stanley Tucci näyttelevät Samia ja Tuskeria, jotka kiertävät vanhalla asuntoautolla Englannin syksyistä maaseutua. He vierailevat sukulaisten ja ystävien luona sekä käyvät muistelemassa tärkeitä paikkoja. Sam ja Tusker ovat olleet yhdessä 20 vuotta, mutta Tuskerin varhainen dementia on mullistanut heidän elämänsä. Välillä terävästi ajatteleva, välillä omiin maailmoihinsa unohtuva Tusker pelkää, että hänet muistetaan viimeisistä vuosistaan eikä siitä, millainen hän oli aikoinaan. Tässä tilanteessa heille tärkeintä ovat viimeiset yhteiset hetket, ennen kuin Tusker katoaa kokonaan maailmaan, josta Sam ei häntä enää tavoita. Kun salaiset suunnitelmat paljastuvat matkan aikana, Sam ja Tusker tajuavat, että he ovat vain yrittäneet säästää toisensa tuskalta. Lopulta he joutuvat kohtaamaan perimmäisen kysymyksen siitä, mitä toisen ihmisen rakastaminen todella merkitsee.

Jännitys |

Ohjaaja M. Night Shyamalan
Pääosissa Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell
Ensi-ilta 21.07.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Visionäärinen elokuvantekijä M. Night Shyamalan esittää hyytävän trillerin tropiikissa lomailevasta perheestä, joka huomaa kauhukseen, että syrjäinen ranta, jolla he ovat viettäneet muutaman tunnin rentoutuen, saa heidät ikääntymään nopeasti, jolloin kokonainen ihmiselämä mahtuu yhteen ainokaiseen päivään.

Elokuvan kansainväliseen tähtikaartiin kuuluvat muun muassa Golden Globe –voittaja Gael García Bernal (Amazonin Mozart in the Jungle), Vicky Krieps (Phantom Thread), Rufus Sewell (Amazonin Oraakkelin kirja), Ken Leung (Star Wars: Episode VII—The Force Awakens), Nikki Amuka-Bird (Nouseva Jupiter), Abbey Lee (HBO:n Lovecraft Country), Aaron Pierre (Syfyn Krypton), Alex Wolff (Hereditary – pahan perintö), Embeth Davidtz (The Girl with the Dragon Tattoo), Eliza Scanlen (Pikku naisia), Emun Elliott (Star Wars: Episode VII—The Force Awakens), Kathleen Chalfant (Showtimen The Affair) ja Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit).

Komedia, Kotimainen | Luokkakokous 3 - sinkkuristeily

Luokkakokous 3 - sinkkuristeily

Ohjaaja Renny Harlin
Pääosissa Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa
Ensi-ilta 28.07.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Renny Harlinin ohjaamassa Luokkakokous 3 -elokuvassa panokset kovenevat, kaikki pelimerkit isketään pöytään ja painetaan kaasu pohjassa kohti väistämätöntä. Minkä ilta toi, sen aamu amputoi. 

Elokuva on jatkoa Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -menestyselokuville.

Jungle Cruise
Seikkailu | Jungle Cruise

Jungle Cruise

Ohjaaja Jaume Collet-Serra
Pääosissa Edgar Ramírez, Dwayne Johnson, Emily Blunt
Ensi-ilta 28.07.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Elokuva perustuu Disneyland huvipuiston laitteeseen, jossa vene vie ryhmän matkalaisia viidakon läpi. Vaarallisten eläinten ja matelijoiden lisäksi yliluonnolliset tapahtumat tuovat ryhmän matkalle jännitystä.

Fantasia, Komedia, Toiminta | The Suicide Squad: Suicide Mission

The Suicide Squad: Suicide Mission

Ohjaaja James Gunn
Pääosissa Margot Robbie, Joel Kinnaman, Idirs Elba, Michael Rooker, Taika Waititi, Sylvester Stallone, Viola Davis
Ensi-ilta 06.08.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Elokuva on jatko-osa vuonna 2016 ensi-iltansa saaneelle Suicide Squadille.

Komedia, Kotimainen | Peruna

Peruna

Ohjaaja Pekko Pesonen
Pääosissa Joonas Nordman, Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linnea Leino, Alex Anton, Mimosa Willamo, Antti Luusuaniemi, Petteri Pennilä, Lasse Karkjärvi, Linda Manelius, Lauri Maijala, Ville Myllyrinne, Mikko Kouki, Eero Herranen ja Tommi Korpela.
Ensi-ilta 13.08.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Peruna on elokuva startup-yrittäjästä, joka yrittää lanseerata perunaa Suomeen 1600-luvulla, aikana jolloin kansa syö naurista.

Elokuvan rooleissa nähdään sekä tuttuja kotimaisia näyttelijöitä että uusia nousevia nimiä: Joonas Nordman, Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linnea Leino, Alex Anton, Mimosa Willamo, Antti Luusuaniemi, Petteri Pennilä, Lasse Karkjärvi, Linda Manelius, Lauri Maijala, Ville Myllyrinne, Mikko Kouki, Eero Herranen ja Tommi Korpela.

Peruna on aikoinaan käynyt melkoisen kilpailun ennen kuin siitä on tullut suomalaisten ruokapöytien perusruoka. Nyt sillä on jopa omat perunamarkkinat ja siitä on tehty myös kirja.

Perunan ohjaa Joona Tena (Roba, Syke, Supermarsu, FC Venus) ja sen on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (Napapiirin sankarit, Jättiläinen). Elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Olli Haikka.

Toiminta | Free Guy

Free Guy

Ohjaaja Shawn Levy
Pääosissa Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar, Taika Waititi
Ensi-ilta 13.08.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Elokuvassa pankkivirkailija (Ryan Reynolds) tajuaa elävänsä läpi elämäänsä hahmona videopelissä.

Seikkailu, Toiminta | Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Ohjaaja Destin Daniel Cretton
Pääosissa Simu Liu, Awkwafina, Fala Chen
Ensi-ilta 03.09.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings on vuonna 2021 ensi-iltansa saava Marvel Comicsin sarjakuvahahmoon Shang-Chi perustuva supersankari- ja kungfuelokuva. Se tulee olemaan Marvel Cinematic Universen 25. elokuva ja neljännen vaiheen toinen elokuva.

Animaatio, Perhe-elokuvat, Seikkailu | Ryhmä Hau -elokuva

Ryhmä Hau -elokuva

Ohjaaja Cal Brunker
Pääosissa
Ensi-ilta 17.09.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Riku ja pennut kutsutaan jälleen Jännälahteen estämään pormestari Hanttista muuttamasta vilkasta metropolia kaaoksen tilaksi. Ryhmä Hau on toimintavalmiina, pomo!

Draama, Seikkailu | Dyyni

Dyyni

Ohjaaja Denis Villeneuve
Pääosissa Zendaya, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson
Ensi-ilta 17.09.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Oscar-ehdokas Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) ohjaa Warner Bros. Picturesin ja Legendary Picturesin elokuvan Dyyni, joka perustuu Frank Herbertin samannimiseen menetysromaaniin.

Draama, Kotimainen | Syke-elokuva: Hätätila

Syke-elokuva: Hätätila

Ohjaaja Toni Laine
Pääosissa Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Leena Pöysti, Lena Meriläinen, Antti Luusuaniemi
Ensi-ilta 17.09.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Suuren suosion saavuttaneen Syke-sarjaan perustuva elokuva Hätätila saa ensi-iltansa tammikuun alussa. Elokuvan alussa Iiris (Iina Kuustonen) yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin (Juha-Tapio Arola) ja tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin (Riku Nieminen). Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo (Noa Tola) sairastuu yhtäkkiä.

Niilo tarvitsisi vain pienen operaation, mutta pojan päästyä leikkaussaliin sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Sähköt katkeavat, hengityskoneet pysähtyvät ja pääsy potilastietoihin on estetty. Hoitajien on priorisoitava kenen henki on arvokkain. Käynnistyy trilleri, jossa juostaan aikaa ja mahdottomaksi käyviä olosuhteita vastaan. 

Toiminta | 007 No Time To Die

007 No Time To Die

Ohjaaja Cary Joji Fukunaga
Pääosissa Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Billy Magnussen, Ana de Armas, Rory Kinnear, David Dencik, Dali Benssalah, Jeffrey Wright, Ralph Fiennes
Ensi-ilta 08.10.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Elokuvassa 007 No Time To Die Bond on jättänyt aktiivipalveluksen ja nauttii rauhallisesta elämästä Jamaikalla. Sitä ei kuitenkaan kauaa kestä, sillä hänen vanha ystävänsä Felix Leiter CIA:sta pyytää apua. Siepatun tutkijan pelastustehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi ja vie Bondin vaarallisella teknologialla aseistautuneen mysteeririkollisen jäljille.

Komedia, Perhe-elokuvat | The Boss Baby: Perhebisnes

The Boss Baby: Perhebisnes

Ohjaaja Tom McGrath
Pääosissa
Ensi-ilta 15.10.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

The Boss Baby: Perhebisnes jatkaa DreamWorks Animationin Oscar®-ehdokkuuden saaneen komedian The Boss Baby tarinaa. Ohjaajana toimii jälleen Tom McGrath. Elokuvan on tuottanut Jeff Hermann (Kung Fu Panda 3).

Draama, Fantasia, Jännitys | Venom: Let There Be Carnage

Venom: Let There Be Carnage

Ohjaaja Andy Serkis
Pääosissa Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson
Ensi-ilta 22.10.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Elokuva on jatko-osa vuonna 2018 ensi-iltansa saaneelle Venomille.

Jännitys, Kotimainen, Toiminta |

Ohjaaja Juuso Syrjä
Pääosissa Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Sampo Sarkola, Lenita Susi, Olivia Ainali, Kristiina Halttu, Johan Storgård
Ensi-ilta 22.10.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Suosittuun kotimaiseen laaturikossarjaan perustuva Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva tulee valkokankaille lokakuussa 2021.

 

Rikostutkija Sorjonen (Ville Virtanen) joutuu kohtaamaan uransa vaikeimman rikostapauksen juuri silloin, kun hän painii omien demoniensa kanssa. Pasilan juna-aseman betoniseinästä löytyy verellä maalattu muraali, joka esittää Suomen tunnetuinta sarjamurhaajaa Lasse Maasaloa (Sampo Sarkola). Kuvan viereen on kirjoitettu teksti ”Tehdään maailmasta parempi paikka”. Samanaikaisesti sosiaalisessa mediassa leviää kylmäävä kysely, jossa some-kansa on äänestänyt henkilöistä, joita ilman maailma olisi parempi paikka. Kun näitä kiistanalaisia henkilöitä alkaa kadota ja ensimmäinen ruumis löytyy, on selvää, että joku on ottanut oikeuden omiin käsiinsä. Tapaus vaikuttaa mystiseltä. Kuka on tämä Tuomariksi itsensä nimennyt henkilö, miten katoamiset oikeastaan liittyvät toisiinsa ja miten elinkautista istuva Maasalo liittyy tapaukseen? Sorjonen, joka työkseen profiloi vakavia rikoksia, saa huomata, että jotkut tapaukset pääsevät syvälle ihon alle. 

| The Addams Family 2

The Addams Family 2

Ohjaaja Greg Tiernan, Conrad Vernon
Pääosissa
Ensi-ilta 29.10.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Jatkoa luvassa vuoden 2019 suositulle animaatioelokuvalle, The Addams Family. 

Addamsit joutuvat jälleen outoihin seikkailuihin ja mukaan hauskoihin kohtaamisiin kaikenlaisten epäuskoisten hahmojen kanssa.

Fantasia, Seikkailu, Toiminta | The Eternals

The Eternals

Ohjaaja Chloé Zhao
Pääosissa Angelina Jolie, Gemma Chan, Salma Hayek, Richard Madden, Kit Harington, Kumail Nanjiani
Ensi-ilta 05.11.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Marvel Studiosin The Eternals kertoo saagan kuolemattomien olentojen rodusta, jotka elivät maan päällä ja muokkasivat sen historiaa ja sivilisaatioita.

Toiminta | Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick

Ohjaaja Joseph Kosinski
Pääosissa Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris
Ensi-ilta 19.11.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Tom Cruisen tähdittämä Top Gun: Maverick tulossa elokuvateattereihin 2021.

Toiminta | Omerta 6/12

Omerta 6/12

Ohjaaja Aku Louhimies
Pääosissa Jasper Pääkkönen
Ensi-ilta 19.11.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Omerta 6/12 perustuu Ilkka Remeksen bestselleriin 6/12. Aku Louhimiehen ohjaaman toimintatrillerin tarina on panttivankitrilleri, jossa terroristit iskevät Suomen itsenäisyyspäivän juhliin Presidentinlinnaan.

Seikkailu, Toiminta | The King's Man

The King's Man

Ohjaaja Matthew Vaughn
Pääosissa
Ensi-ilta 22.12.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Kun historian pahimmat tyrannit ja rikollisnerot kokoontuvat suunnittelemaan sotaa, joka maksaisi miljoonien hengen, alkaa yhden miehen taistelu aikaa vastaan heidän pysäyttämisekseen. The King’s Man, joka on menestyksekkäiden  Kingsman-elokuvien ”esiosa”, paljastaa miten ensimmäinen itsenäinen tiedustelupalvelu sai alun perin alkunsa.

Elokuvan on ohjannut Matthew Vaughn ja sen pääosissa nähdään Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl sekä Djimon Hounsou ja Charles Dance.

Draama | Downton Abbey 2

Downton Abbey 2

Ohjaaja Julian Fellowes
Pääosissa
Ensi-ilta 22.12.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 
Fantasia, Jännitys, Toiminta | The Matrix 4

The Matrix 4

Ohjaaja Lana Wachowski
Pääosissa Keanu Reeves, Jessica Henwick, Jonathan Groff
Ensi-ilta 22.12.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

HUOM! Ensi-iltapäivä alustava

Elokuva on Matrix -elokuvasarjan neljäs osa. Elokuvan päärooleissa jatkaa Keanu Reeves ja Carrie-Anne Moss.

Draama, Fantasia, Jännitys | Morbius

Morbius

Ohjaaja Daniel Espinosa
Pääosissa Matt Smith, Tyrese Gibson, Jared Harris
Ensi-ilta 21.01.2022
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

HUOM! Ensi-iltapäivä alustava.

Morbius perustuu Marvel Comicsin sarjakuvien samannimiseen hahmoon. Se on Sony Pictures Universe of Marvel Charactersin toinen elokuva.

Kauhu | Candyman

Candyman

Ohjaaja Nia DaCosta
Pääosissa Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo
Ensi-ilta 21.01.2022
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

HUOM! Ensi-iltapäivä alustava

Älä sano hänen nimeään.

Oscar-voittaja Jordan Peele tuo valkokankaille uuden version vertahyytävästä urbaanista legendasta: Candymanista. Nouseva elokuvantekijä Nia DaCosta ohjaa nykyaikaisen inkarnaation kulttiklassikosta.

Draama, Jännitys, Seikkailu | Kuolema Niilillä

Kuolema Niilillä

Ohjaaja Kenneth Branagh
Pääosissa Kenneth Branag, Gal Gadot, Armie Hammer, Tom Bateman, Anette Bening, Rose Leslie
Ensi-ilta 11.02.2022
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Agatha Christien vuoden 1937 romaaniin perustuva KUOLEMA NIILILLÄ on Kenneth Branaghin ohjaama mysteeritrilleri, joka kertoo pakkomielteisen rakkauden aiheuttaman tunnekaaoksen kuolettavista seurauksista.

Animaatio, Perhe-elokuvat | Kätyrit: Grun tarina

Kätyrit: Grun tarina

Ensi-ilta 01.07.2022
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Kesän ylivoimaisesti isoin perheleffa on sukua legendaarisille Minions-seikkailuille.

Kotimainen | Tunturin tarina

Tunturin tarina

Ohjaaja Marko Röhr
Pääosissa
Ensi-ilta 09.09.2999
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Ensi-ilta tarkentuu myöhemmin!

Tunturin tarina täydentää Metsän tarinan ja Järven tarinan aloittaman, luonnosta ja ihmisen luontomytologiasta kertovien elokuvien kokonaisuuden.

Elokuva vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät. Hitaasti vuoret ovat vaeltaneet mannerlaattojen mukana pohjoiseen. Vuosimiljoonat ovat kuluttaneet vuorten huiput ja nostaneet maan pinnalle näkyviksi niiden muinaiset juuret. Nuo juuret ovat Lapin tunturit - maailman vanhimmat vuoret.