Tulevia elokuvia - Finnkino

Loppuvuoden 2021 aikana elokuvien ensi-iltoihin on vielä tulossa muutoksia ja tarkennuksia. Päivitämme listausta jatkuvasti muutosten sekä uusien ensi-iltaelokuvien osalta.

Finnkino B2B tulevaa ohjelmistoa

Järjestä elokuvalista
Näytä kaikki elokuvat Aakkosjärjestys Ensi-ilta
Seikkailu, Toiminta | Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Ohjaaja Destin Daniel Cretton
Pääosissa Simu Liu, Awkwafina, Fala Chen
Ensi-ilta 03.09.2021

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings on vuonna 2021 ensi-iltansa saava Marvel Comicsin sarjakuvahahmoon Shang-Chi perustuva supersankari- ja kungfuelokuva. Se tulee olemaan Marvel Cinematic Universen 25. elokuva ja neljännen vaiheen toinen elokuva.

Draama, Seikkailu | Dyyni

Dyyni

Ohjaaja Denis Villeneuve
Pääosissa Zendaya, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson
Ensi-ilta 17.09.2021

Oscar-ehdokas Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) ohjaa Warner Bros. Picturesin ja Legendary Picturesin elokuvan Dyyni, joka perustuu Frank Herbertin samannimiseen menetysromaaniin.

Animaatio, Perhe-elokuvat, Seikkailu | Ryhmä Hau -elokuva (Paw Patrol The Movie)

Ryhmä Hau -elokuva (Paw Patrol The Movie)

Ohjaaja Cal Brunker
Pääosissa
Ensi-ilta 17.09.2021

Riku ja pennut kutsutaan jälleen Jännälahteen estämään pormestari Hanttista muuttamasta vilkasta metropolia kaaoksen tilaksi. Ryhmä Hau on toimintavalmiina, pomo!

Draama | Respect

Respect

Ohjaaja Liesl Tommy
Pääosissa Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Tituss Burgess
Ensi-ilta 24.09.2021

Oscar©-palkittu Jennifer Hudson esittää Aretha Franklinia elokuvassa RESPECT, joka seuraa laulajan uraa sen alkutaipaleista ja laulamisesta hänen isänsä kirkkokuorossa aina kansainväliseen tähteyteen saakka. Elokuva kertoo ihmeellisen tositarinan ikonisen laulajan matkasta oman äänensä löytämiseen.

Toiminta | 007 No Time To Die

007 No Time To Die

Ohjaaja Cary Joji Fukunaga
Pääosissa Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Billy Magnussen, Ana de Armas, Rory Kinnear, David Dencik, Dali Benssalah, Jeffrey Wright, Ralph Fiennes
Ensi-ilta 30.09.2021

Elokuvassa 007 No Time To Die Bond on jättänyt aktiivipalveluksen ja nauttii rauhallisesta elämästä Jamaikalla. Sitä ei kuitenkaan kauaa kestä, sillä hänen vanha ystävänsä Felix Leiter CIA:sta pyytää apua. Siepatun tutkijan pelastustehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi ja vie Bondin vaarallisella teknologialla aseistautuneen mysteeririkollisen jäljille.

Kauhu | Candyman

Candyman

Ohjaaja Nia DaCosta
Pääosissa Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo
Ensi-ilta 08.10.2021

Älä sano hänen nimeään.

Oscar-voittaja Jordan Peele tuo valkokankaille uuden version vertahyytävästä urbaanista legendasta: Candymanista. Nouseva elokuvantekijä Nia DaCosta ohjaa nykyaikaisen inkarnaation kulttiklassikosta.

Komedia, Perhe-elokuvat | The Boss Baby: Perhebisnes

The Boss Baby: Perhebisnes

Ohjaaja Tom McGrath
Pääosissa
Ensi-ilta 15.10.2021

The Boss Baby: Perhebisnes jatkaa DreamWorks Animationin Oscar®-ehdokkuuden saaneen komedian The Boss Baby tarinaa. Ohjaajana toimii jälleen Tom McGrath. Elokuvan on tuottanut Jeff Hermann (Kung Fu Panda 3).

Draama, Komedia, Kotimainen | Vuosisadan häät

Vuosisadan häät

Ohjaaja Marja Pyykkö
Pääosissa Outi Mäenpää, Mikko Leppilampi ja Matleena Kuusniemi
Ensi-ilta 15.10.2021

Viima von Ausgezeichnet (Outi Mäenpää), 56, on TV:stä tuttu julkkispsykiatri, joka on niittänyt mainetta ja miehiä enemmän kuin kukaan. Viima on oman elämänsä keskipiste ja mielestään kansakunnan johtava mielen asiantuntija.

Kun Viiman ex-miehistä rakkain, häntä rutkasti nuorempi Kari-Antti (Mikko Leppilampi) on menossa uusiin naimisiin, on Viiman hankittava häihin korkean profiilin deitti. On tärkeää osoittaa kaikille faneille ja juorulehtien lukijoille – ja ehkä vähän Kari-Antillekin – ettei Viima haikaile menneeseen, vaan hänellä menee tosi hyvin. Supersankaritar Viima syöksyy seuralaisen hakuun: baarista baariin, kodista kotiin, kattojen ja paloportaiden kautta. Suihkuseurapiirielämä Helsingin perjantain ja sunnuntain välisessä yössä tuoksuu kalliilta viineiltä, mutta krapulat ovat yhtä kaikki pahoja.

 

Viima tarjoaa avecin paikkaa entisille ja nykyisille, tuleville ja mahdollisille hoidoille — omilleen ja toisten, yksilöille ja joukkueille, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Kun tarjolla on kenen tahansa unelmien rooli Viiman kavaljeerina, mikä voisi mennä vikaan? Aika moni asia, kuten unohtumattomissa vuosisadan häissä huomataan.

Jännitys, Kauhu | Halloween Kills

Halloween Kills

Ohjaaja David Gordon Green
Pääosissa Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Anthony Michael Hall
Ensi-ilta 15.10.2021

Michael Myersin ja Laurie Stroden saaga jatkuu Halloween-sarjan seuraavassa jännittävässä luvussa.

Draama, Fantasia, Jännitys | Venom: Let There Be Carnage

Venom: Let There Be Carnage

Ohjaaja Andy Serkis
Pääosissa Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson
Ensi-ilta 22.10.2021

Elokuva on jatko-osa vuonna 2018 ensi-iltansa saaneelle Venomille.

Jännitys, Kotimainen, Toiminta |

Ohjaaja Juuso Syrjä
Pääosissa Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Sampo Sarkola, Lenita Susi, Olivia Ainali, Kristiina Halttu, Johan Storgård
Ensi-ilta 22.10.2021

Suosittuun kotimaiseen laaturikossarjaan perustuva Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva tulee valkokankaille lokakuussa 2021.

 

Rikostutkija Sorjonen (Ville Virtanen) joutuu kohtaamaan uransa vaikeimman rikostapauksen juuri silloin, kun hän painii omien demoniensa kanssa. Pasilan juna-aseman betoniseinästä löytyy verellä maalattu muraali, joka esittää Suomen tunnetuinta sarjamurhaajaa Lasse Maasaloa (Sampo Sarkola). Kuvan viereen on kirjoitettu teksti ”Tehdään maailmasta parempi paikka”. Samanaikaisesti sosiaalisessa mediassa leviää kylmäävä kysely, jossa some-kansa on äänestänyt henkilöistä, joita ilman maailma olisi parempi paikka. Kun näitä kiistanalaisia henkilöitä alkaa kadota ja ensimmäinen ruumis löytyy, on selvää, että joku on ottanut oikeuden omiin käsiinsä. Tapaus vaikuttaa mystiseltä. Kuka on tämä Tuomariksi itsensä nimennyt henkilö, miten katoamiset oikeastaan liittyvät toisiinsa ja miten elinkautista istuva Maasalo liittyy tapaukseen? Sorjonen, joka työkseen profiloi vakavia rikoksia, saa huomata, että jotkut tapaukset pääsevät syvälle ihon alle. 

Animaatio, Perhe-elokuvat, Seikkailu | Hotelli Transylvania: Monsterimania

Hotelli Transylvania: Monsterimania

Ohjaaja Derek Drymon ja Jennifer Kluska
Pääosissa
Ensi-ilta 22.10.2021

Drakun poppoo on täällä taas - mutta nyt aivan uudenlaisissa kuvioissa elokuvassa Hotel Transylvania: Monsterimania. Lähde jälleen suosikkihirviöidesi matkaan upouudessa seikkailussa, jossa Dracula joutuu toistaiseksi hirmuisimman haasteen eteen. Kun Van Helsingin arvoituksellinen keksintö "Monsterisaatiosäde" panee kaiken mullin mallin, Draku ja hänen monsteriystävänsä muuttuvat ihmisiksi ja Johnnystä tulee hirviö! Uusissa, epämukavissa olomuodoissaan Draculan, joka on menettänyt taikavoimansa, ja riemukkaan Johnnyn, joka nauttii täysillä monsteriudestaan, tulee yhdistää voimansa ja kiiruhtaa maapallon halki löytääkseen vastalääkkeen, ennen kuin on liian myöhäistä - ja ennen kuin he ajavat toisensa sekopäisyyden partaalle. Apunaan Mavis ja hirveän ihmismäinen monsterijengi kaksikko yrittää kuumeisesti löytää keinon palauttaa koko porukan ennalleen, ennen kuin muodonmuutos jää pysyväksi.

Perhe-elokuvat, Seikkailu | Roni on rikki (Ron's Gone Wrong)

Roni on rikki (Ron's Gone Wrong)

Ohjaaja Jean-Philippe Vine, Sarah Smith
Pääosissa
Ensi-ilta 22.10.2021

20thCentury Studiosin ja Locksmith Animationin elokuva Roni on rikki kertoo Barneysta, sosiaalisesti kömpelöstä koululaisesta ja Ronista, hänen kävelevästä, puhuvasta robotistaan, jonka pitäisi olla ”Paras ystäväsi suoraan laatikosta”. Ronin hulvaton reistailu keskellä sosiaalisen median aikakautta tempaisee kaksikon vaiheikkaalle matkalle, jolla poika ja robotti ymmärtävät tosiystävyyden merkityksen kaikessa kaoottisuudessaan ja sotkuisuudessaan.

| The Addams Family 2

The Addams Family 2

Ohjaaja Greg Tiernan, Conrad Vernon
Pääosissa
Ensi-ilta 29.10.2021

Jatkoa luvassa vuoden 2019 suositulle animaatioelokuvalle, The Addams Family. 

Addamsit joutuvat jälleen outoihin seikkailuihin ja mukaan hauskoihin kohtaamisiin kaikenlaisten epäuskoisten hahmojen kanssa.

Draama, Kotimainen, Yritysmyynti suosittelee | Hytti nro 6

Hytti nro 6

Ohjaaja Juho Kuosmanen
Pääosissa Seidi Haarla, Yuriy Borisov
Ensi-ilta 29.10.2021

Cannes-palkitun Juho Kuosmasen elokuva Hytti nro 6 vie unohtumattomalle junamatkalle arktisten neuvostomaisemien halki. Sydänsurujaan Moskovasta Murmanskiin pakeneva Laura (Seidi Haarla) saa hyttikaverikseen kovapintaisen kaivostyöntekijän Ljohan (Juri Borisov). Lauran odotukset rauhoittavasta etsikkomatkasta karisevat kerta heitolla, kun Ljoha juo itsensä äänekkääseen humalaan heti ensimmäisenä iltana. Alun yhteentörmäyksen jälkeen eriparinen kaksikko alkaa kuitenkin löytää toisistaan jotakin yhteistä ja odottamatonta. Hienovaraisen huumorin värittämä kohtaaminen täyteen ahdetun junan erikoislaatuisessa maailmassa saa kummatkin matkaajat näkemään myös itsensä uusin silmin. Hymyilevä mies -elokuvallaan kansainväliseen menestykseen nousseen Kuosmasen lämmin ja vilpitön road movie on syntynyt Rosa Liksomin Finlandia-palkitun romaanin innoittamana.

Fantasia, Seikkailu, Toiminta | The Eternals

The Eternals

Ohjaaja Chloé Zhao
Pääosissa Angelina Jolie, Gemma Chan, Salma Hayek, Richard Madden, Kit Harington, Kumail Nanjiani
Ensi-ilta 05.11.2021

Marvel Studiosin The Eternals kertoo saagan kuolemattomien olentojen rodusta, jotka elivät maan päällä ja muokkasivat sen historiaa ja sivilisaatioita.

Draama, Kotimainen | Rikinkeltainen taivas (Den svavelgula himlen)

Rikinkeltainen taivas (Den svavelgula himlen)

Ohjaaja Claes Olsson
Pääosissa Nicke Lignell, Tom Rejström, Linda Zilliacus, Pekka Strang, Mimosa Willamo, Jonna Järnefelt
Ensi-ilta 05.11.2021

Kirjailija Frej on jo nuoruudessaan löytänyt yläluokan tytöstä Stella Rabellista syvää yhteenkuuluvuutta ja intohimoa, joka kestää heidän välillään läpi vuosikymmenten. Kun Stellan vanhempi veli Alex joutuu puukotuksen uhriksi, Frej syventyy muistelemaan menneiden vuosikymmenten tapahtumia. Frej’n muistot valoisalta 1970-luvulta aina nykypivään saakka ovat täynnä rakkautta, mustasukkaisuutta, petosta, elämää ja kuolemaa. Ystävysten elämää seurataan nuoruudesta keski-ikään – maailma muuttuu ja myös he itse sen mukana.

Kjell Westön samannimiseen menestysromaaniin perustuvan elokuvan on ohjannut Jussi-palkittu Claes Olsson.

Komedia, Seikkailu, Toiminta | Ghostbusters - Afterlife

Ghostbusters - Afterlife

Ohjaaja Jason Reitman
Pääosissa Mckenna Grace, Carrie Coon, Finn Wolfhard
Ensi-ilta 12.11.2021

Kun yksinhuoltajaäiti ja hänen kaksi lastaan ​​saapuvat pieneen kaupunkiin, he alkavat löytää yhteyden alkuperäisiin Ghostbustereihin ja isoisänsä jättämään salaiseen perintöön.

Toiminta | Omerta 6/12

Omerta 6/12

Ohjaaja Aku Louhimies
Pääosissa Jasper Pääkkönen
Ensi-ilta 19.11.2021

Omerta 6/12 perustuu Ilkka Remeksen bestselleriin 6/12. Aku Louhimiehen ohjaaman toimintatrillerin tarina on panttivankitrilleri, jossa terroristit iskevät Suomen itsenäisyyspäivän juhliin Presidentinlinnaan.

Draama | King Richard: Williamsien tarina

King Richard: Williamsien tarina

Ohjaaja Reinaldo Marcus Green
Pääosissa Will Smith, Tony Goldwyn, John Bernthal, Aunjanue Ellis, Saniyaa Sidney, Demi Singleton
Ensi-ilta 19.11.2021

Koko maailmaa inspiroineeseen tositarinaan perustuva Warner Bros. Picturesin elokuva “King Richard: Williamsien tarina" kertoo siitä, miten Richard Williams, kaksi kaikkien aikojen lahjakkaimpiin lukeutuvaa urheilijaa kasvattanut sinnikäs isä, tulee mullistaneeksi tennismaailman ikiajoiksi. Richardin nimiroolissa nähdään kaksinkertainen Oscar-ehdokas Will Smith (Ali, Onnen potkuja, Bad Boys for Life), ja ohjauksesta vastaa Reinaldo Marcus Green (Monsters and Men).

Draama, Jännitys | House Of Gucci

House Of Gucci

Ohjaaja Ridley Scott
Pääosissa Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Salma Hayek
Ensi-ilta 26.11.2021

House of Gucci on järkyttävän tositarinan innoittama elokuva italialaisen muotitalo Guccin takana olevasta perheestä ja sen luomasta imperiumista. Kolme vuosikymmentä kattava tarina rakkaudesta, petoksesta, rappiosta, kostosta ja lopulta murhasta osoittaa meille mitä nimi merkitsee, ja kuinka pitkälle perhe on valmis menemään suojellakseen sitä.

Draama, Romantiikka, Musiikki | West Side Story

West Side Story

Ohjaaja Ansel Elgort (Tony); Rachel Zegler (María); Ariana DeBose (Anita); David Alvarez (Bernardo);
Pääosissa Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez
Ensi-ilta 10.12.2021

WEST SIDE STORY kertoo klassisen tarinan rajoja rikkovasta nuoresta rakkaudesta vuoden 1957 New Yorkissa. Elokuvan on ohjannut Oscar®-voittaja Steven Spielberg ja se perustuu Pulitzer- ja Tony®-voittaja Tony Kushnerin käsikirjoitukseen. Tämän rakastetun musikaalin uudelleentulkinnan pääosissa nähdään Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo), Mike Faist (Riff), Josh Andrés Rivera (Chino), Ana Isabelle (Rosalía), Corey Stoll (Lieutenant Schrank), Brian d’Arcy James (Officer Krupke) ja Rita Moreno (Valentina, joka omistaa kulmakaupan, jossa Tony on töissä). Moreno, joka on yksi kolmesta taiteilijasta, jotka ovat voittaneet Oscar®-, Emmy®-, GRAMMY®-, Tony® ja Peabody Award -palkinnon, toimii myös elokuvan vastaavana tuottajana.

Elokuva tuo yhteen niin Broadwayn kuin Hollywoodinkin kerman ja sen tekijöihin lukeutuvat mm. Kushner, joka toimi myös vastaavana tuottajana, Tony®-voittaja Justin Peck, joka teki elokuvan musikaalinumeroiden koreografiat, Los Angeles Philharmonic -orkesterin kapellimestari ja GRAMMY®-voittaja Gustavo Dudamel, joka johti elokuvan ikonisen musiikin äänityksiä, Oscar®-ehdokas säveltäjä ja kapellimestari David Newman vastasi musiikin sovituksesta, Tony®-voittaja säveltäjä Jeanine Tesori johti laulua ja Grammy®-ehdokas music supervisor Matt Sullivan toimi vastaavana musiikkituottajana. Elokuvan ovat tuottaneet Spielberg, Kristie Macosko Krieger ja Kevin McCollum. West Side Story on sovitettu valkokankaille alkuperäisestä vuoden 1957 Broadway show’sta, jonka käsikirjoitus oli Arthur Laurentsin, musiikki Leonard Bernsteinin, lyriikat Stephen Sondheimin ja konsepti, ohjaus ja koreografia Jerome Robbinsin käsialaa.

Komedia, Seikkailu, Toiminta, Sci-fi | Spider-Man: No Way Home

Spider-Man: No Way Home

Ohjaaja Jon Watts
Pääosissa Tom Holland, Zendaya, Marisa Tomei, Angourie Rice, J.K. Simmons,
Ensi-ilta 17.12.2021
Kotimainen | Tunturin tarina

Tunturin tarina

Ohjaaja Marko Röhr
Pääosissa
Ensi-ilta 22.12.2021

Ensi-ilta tarkentuu myöhemmin!

Tunturin tarina täydentää Metsän tarinan ja Järven tarinan aloittaman, luonnosta ja ihmisen luontomytologiasta kertovien elokuvien kokonaisuuden.

Elokuva vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät. Hitaasti vuoret ovat vaeltaneet mannerlaattojen mukana pohjoiseen. Vuosimiljoonat ovat kuluttaneet vuorten huiput ja nostaneet maan pinnalle näkyviksi niiden muinaiset juuret. Nuo juuret ovat Lapin tunturit - maailman vanhimmat vuoret.

Seikkailu, Toiminta | The King's Man

The King's Man

Ohjaaja Matthew Vaughn
Pääosissa
Ensi-ilta 22.12.2021

Kun historian pahimmat tyrannit ja rikollisnerot kokoontuvat suunnittelemaan sotaa, joka maksaisi miljoonien hengen, alkaa yhden miehen taistelu aikaa vastaan heidän pysäyttämisekseen. The King’s Man, joka on menestyksekkäiden  Kingsman-elokuvien ”esiosa”, paljastaa miten ensimmäinen itsenäinen tiedustelupalvelu sai alun perin alkunsa.

Elokuvan on ohjannut Matthew Vaughn ja sen pääosissa nähdään Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl sekä Djimon Hounsou ja Charles Dance.

Fantasia, Jännitys, Toiminta | The Matrix Resurrections

The Matrix Resurrections

Ohjaaja Lana Wachowski
Pääosissa Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jessica Henwick, Jonathan Groff
Ensi-ilta 22.12.2021

Visionäärisen ohjaajan Lana Wachowskin The Matrix Resurrections on hartaasti odotettu neljäs elokuva mullistavassa elokuvasarjassa, joka uudelleenmääritteli genren. Uudessa elokuvassa Keanu Reeves ja Carri-Anne Moss palaavat ikonisiin rooleihinsa Neona ja Trinitynä.

Animaatio, Perhe-elokuvat, Musiikki | Sing 2

Sing 2

Ohjaaja Garth Jennings
Pääosissa
Ensi-ilta 22.12.2021
Draama | Spencer

Spencer

Ohjaaja Pablo Larraín
Pääosissa Kristen Stewart, Timothy Spall, Sean Harris, Sally Hawkins
Ensi-ilta 25.12.2021

Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliitto on jo pitkään ollut vaakalaudalla. Vaikka huhut pettämisestä ja avioerosta kiertävät, kuningattaren Sandringhamin kartanossa vietettävän joulun ajaksi julistetaan välirauha. Ohjelmassa on aterioita ja metsästystä – Diana tuntee kyllä pelin säännöt. Mutta tänä vuonna kaikki tulee olemaan toisin. Spencer on kuvaus siitä, mitä noiden muutamien kohtalokkaiden päivien aikana kenties tapahtui.

Draama, Komedia, Kotimainen | 70 on vain numero

70 on vain numero

Ohjaaja Johanna Vuoksenmaa
Pääosissa Hannele Lauri, Mikko Nousiainen, Marja Packalén, Misa Palander
Ensi-ilta 29.12.2021

Lavalla Seija säihkyy yleisön rakastavien katseiden valossa, mutta kotonaan hän syö kylmää nakkia ja juo piimää yksin yönälkäänsä. Stailisti Shanella (Misa Palander) on hänen läheisin ihmisensä. Seija on oppinut suojaamaan yksityisyyttään pakon edessä, mutta suojaus toimii myös eristeenä, ja vaikka Seija on ”koko kansan rakastama”, hänen on vaikea päästää lähelleen ketään. Seija tapaa biisinkirjoitusileirillä Laurin (Mikko Nousiainen) ja yhteistyön tuoksinassa päästää itsensä rakastumaan. Seijan olisi uskallettava astua jumalattaren korokkeeltaan ihmisten pariin – ja kestettävä sen seuraukset.

Vaikka jumalattaret eivät täytä vuosia, tuo rakkaus eteen asioita, joissa ikä onkin voimavara eikä rasite. Elokuva on kunnianosoitus suomalaisille naisartisteille ja elokuvassa kuullaan useita koko kansan rakastamia hittejä.

Draama, Kotimainen | Syke-elokuva: Hätätila

Syke-elokuva: Hätätila

Ohjaaja Toni Laine
Pääosissa Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Leena Pöysti, Lena Meriläinen, Antti Luusuaniemi
Ensi-ilta 31.12.2021

ENSI-ILTA ON SIIRTYNYT!

Suuren suosion saavuttaneen Syke-sarjaan perustuva elokuva Hätätila saa ensi-iltansa tammikuun alussa. Elokuvan alussa Iiris (Iina Kuustonen) yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin (Juha-Tapio Arola) ja tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin (Riku Nieminen). Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo (Noa Tola) sairastuu yhtäkkiä.

Niilo tarvitsisi vain pienen operaation, mutta pojan päästyä leikkaussaliin sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Sähköt katkeavat, hengityskoneet pysähtyvät ja pääsy potilastietoihin on estetty. Hoitajien on priorisoitava kenen henki on arvokkain. Käynnistyy trilleri, jossa juostaan aikaa ja mahdottomaksi käyviä olosuhteita vastaan. 

Kotimainen, Perhe-elokuvat, Seikkailu | Sihja - Kapinaa ilmassa

Sihja - Kapinaa ilmassa

Ohjaaja Marja Pyykkö
Pääosissa Elina Patrakka, Justus Hentula, Eero Ritala, Elena Leeve, Elmer Bäck ja Pirjo Lonka
Ensi-ilta 31.12.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

ENSI-ILTA SIIRTYNYT!

Elokuva kiltin pojan ja omintakeisen keijun ystävyydestä.

Alfred (Justus Hentula) on yksinäinen kaupunkilaispoika, joka rakastaa perhosia. Kesäloman jälkeen kaupungissa Alfred löytää auton takakontista keijun, joka on takkutukkainen, suttuinen ja Alfredin mielestä ihana. Hän on Sihja Pönttöhiittinen (Elina Patrakka). Sihja on huonosti käyttäytyvä, mutta valloittava keiju, jonka kanssa Alfred uskaltautuu lentämään. Alfredin vanhemmat Riia (Elena Leeve) ja Eerik (Elmer Bäck) ihmettelevät tytön tapoja, mutta iloitsevat, että pojalla on kerrankin ystävä.
Isä-Eerik on töissä Lisbeth Lukinmaan (Pirjo Lonka) johtamalla lannoitetehtaalla, jolla on mennyt huonosti. Perheen naapuri Perttu Nikkinen (Eero Ritala) kehittää uutta Mirakulaus-lannoitetta, joka näivettää samalla rikkaruohot. Siitä toivotaan tehtaan pelastusta.

Sihja ja Alfred tempautuvat seikkailuun selvittäessään, miksi kaupungin kaduilta alkaa löytyä kuolleita lintuja. Kekseliäällä toiminnalla ja keijuvoimien siivittäminä lapset onnistuvat estämään ympäristökatastrofin. 

Draama, Fantasia, Jännitys | Morbius

Morbius

Ohjaaja Daniel Espinosa
Pääosissa Matt Smith, Tyrese Gibson, Jared Harris
Ensi-ilta 21.01.2022
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

HUOM! Ensi-iltapäivä alustava.

Morbius perustuu Marvel Comicsin sarjakuvien samannimiseen hahmoon. Se on Sony Pictures Universe of Marvel Charactersin toinen elokuva.

Draama, Jännitys, Seikkailu | Kuolema Niilillä

Kuolema Niilillä

Ohjaaja Kenneth Branagh
Pääosissa Kenneth Branag, Gal Gadot, Armie Hammer, Tom Bateman, Anette Bening, Rose Leslie
Ensi-ilta 11.02.2022

Agatha Christien vuoden 1937 romaaniin perustuva KUOLEMA NIILILLÄ on Kenneth Branaghin ohjaama mysteeritrilleri, joka kertoo pakkomielteisen rakkauden aiheuttaman tunnekaaoksen kuolettavista seurauksista.

Draama | Downton Abbey: Uusi aikakausi

Downton Abbey: Uusi aikakausi

Ohjaaja Julian Fellowes
Pääosissa
Ensi-ilta 18.03.2022
Toiminta | Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick

Ohjaaja Joseph Kosinski
Pääosissa Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris
Ensi-ilta 27.05.2022

HUOM! Ensi-ilta on siirtynyt toukokuulle 2022.

Tom Cruisen tähdittämä Top Gun: Maverick tulossa elokuvateattereihin keväällä 2022.

Animaatio, Perhe-elokuvat | Kätyrit: Grun tarina (Minions: The Rise of Gru)

Kätyrit: Grun tarina (Minions: The Rise of Gru)

Ohjaaja Kyle Balda, Jonathan del Val, Brad Ableson
Pääosissa
Ensi-ilta 01.07.2022

Kesän ylivoimaisesti isoin perheleffa on sukua legendaarisille Minions-seikkailuille.