Finnkino B2B - Koululaisnäytökset - Finnkino

 

KOULULAISNÄYTÖS

 

Omat näytökset oppilasryhmille on mahdollisia ma-pe klo 8.00 - 17.30 välillä. Näytöksiä järjestetään varhaiskasvatukselle, peruskouluille, lukioille ja keskiasteen oppilaitoksille. Finnkino suosittelee, että ryhmissä joissa on paljon alaikäisiä, ja vain muutama täysi-ikäinen valvoja, kaikki näytökseen osallistujat ovat täyttäneet elokuvan ikärajan verran vuosia.

Yhteystiedot: koululaisnaytos@finnkino.fi, puh 09-1311 9205.

 

Näitä elokuvia suositteleMME

Veloitamme koululaisnäytöksen toteutuneen osallistujamäärän mukaan kumminkin siten, että minimissään veloitamme on 30 oppilaan paikat. Kaikki opettajat ja avustajat pääsevät mukaan veloituksetta. Yhden oppilaan paikkahinta on 7,50 € (sis. alv).

Myös alle 30 oppilaan ryhmille järjestetään omia koululaisnäytöksiä mutta myös silloin pitää lunastaa 30 paikkaa käyttöön. Kannattaa varata näytöksen suunnitteluun vähintään 2 viikkoa aikaa, tätä lyhyemmällä aikavälillä saapuneet tiedustelut pyrimme toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Maksutapana toimii laskutus tai käteismaksu.


Pyydä tarjous

Koulukino

Koulukino on valtakunnallinen elokuvakasvatusyhdistys, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille elokuvakasvatuksen välineitä. Tavoitteena on tuoda koululaiset elokuvateatterielämyksen äärelle ja opettajat käsittelemään nähtyä jälkikäteen yhdessä oppilaiden kanssa. Koulukino tuottaa opettajien elokuvakasvatustyön tueksi maksuttomia oppimateriaaleja elokuvateatterilevityksessä olevista elokuvista. Materiaalit ovat laajoja ja monipuolisia elokuvien ja elokuvakasvatuksen tietopaketteja, jotka kannustavat käyttämään elokuvaa opetuksessa eri oppiaineiden yhteydessä.

Tutustu Koulukinoon

Media-avain

 Media-avain antaa kasvattajalle ennakkotietoa elokuvista ja eväitä elämysten purkamiseen. Asiantuntijaraati esikatselee ja arvioi teatterilevitykseen tulevat elokuvat kasvatuksen näkökulmasta. Arvioteksteissä tarkastellaan muun muassa elokuvan arvomaailmaa, roolimalleja ja vaikkapa vauhdikkuutta.


Media-avaimen avulla voit etsiä sopivia elokuvia esimerkiksi lapsen iän, ajankohtaisen teeman tai lajityypin perusteella.

Tutustu media-avaimeen

Ikärajat

Ikärajat ovat seuraavat: S eli sallittu kaiken ikäisille, K7, K12, K16 ja K18.

Ikärajoista 7, 12 ja 16 voidaan joustaa lapsen kanssa elokuviin saapuvan aikuisen (yli 18-vuotiaan) vastuulla kolme vuotta. Ikärajasta K18 ei jousteta. Ikärajat eivät ole suosituksia, vaan perustuvat lakiin. Elokuvateattereiden on varmistettava, että elokuvakatsojan ikä riittää elokuvan katsomiseen. Suosittelemme että sallittuihin elokuviin kannattaa tulla pienen lapsen kanssa, vasta kun tämä jaksaa istua omalla paikallaan ja keskittyä itse elokuvaan.

Elokuvat saavat ikärajan lisäksi sisältömerkinnän, joka kertoo, minkä tyyppisten lapsille haitallisten sisältöjen vuoksi elokuvalle on määritelty ikäraja. Lapsille haitallista sisältöä ovat väkivaltainen, seksuaalinen ja ahdistusta aiheuttava sisältö tai muu näihin rinnastettava sisältö.

Lisätietoja ikärajoista saat osoitteessa www.ikarajat.fi.


Ikärajat